• Evenzo voor een persoonlijk kado
  • Wij zijn nog volop aan het werk aan deze site.

Handleiding Stickers

Ondergrond dient schoon en glad te zijn.
Verflagen goed uitgehard ! Bij autolakken kunnen er weekmakers inzitten waardoor de sticker niet goed kan hechten. Loszittende poederende lagen eerst fixeren.

De sticker bestaat uit 3 lagen bij kleine onderdelen; Onderlaag papier is de drager, daarna de sticker en als bovenste laag de transferfolie ( kan transparant of wit zijn). Soms is er geen transferfolie nodig.

  • Wrijf met een klantenpasje goed over de transferfolie. Hoe beter je aanwrijft hoe makkelijker de sticker loslaat van zijn papieren drager.
  • Bij grote stickers. Zet met schilderstape de bovenzijde van de sticker vast op de ondergrond. Dus alle lagen nog intact. Meet met een liniaal of deze recht zit. De sticker niet de drager !Sla de sticker met al zijn lagen omhoog en verwijder de drager. Pas op dat de sticker niet op de ondergrond komt of op je hand. Wrijf nu voorzichtig vanuit het midden de sticker aan naar alle kanten. GEEN HERKANSING MOGELIJK. Je kunt de sticker niet even lostrekken en weer opnieuw plakken. Wrijf nu weer de sticker goed aan met een klantenpasje op je ondergrond. Als je denkt klaar te zijn…..dan wrijf je nog even verder over alles met je pasje. Bij kleine stickers. Leg de sticker op een glad oppervlak met de drager naar boven. Trek de drager van de sticker en probeer de sticker niet aan te raken maar alleen de transfertape. Plaats de sticker op je ondergrond(GEEN HERKANSING MOGELIJK) en wrijf deze goed aan met een klantenpas. Als je denkt klaar te zijn……juist dan wrijf je nog even .
  • Trek de transferfolie vlak en rustig weg. Het liefst zo dicht mogelijk langs je ondergrond trekken. Mocht de sticker wat meekomen dan duw je de transfertape weer terug en wrijf je nogmaals met een klantenpas erover.
  • Dep met een doek of duw met je vingers goed op alle randen van de sticker. De sticker heeft zijn hechting pas goed bereikt na 48 uur.

 

TIPS :   ~ Bij blaasje prik deze in met een speld en wrijf de lucht naar het gaatje toe.

               ~Stickers nooit langer dan een week opgerold laten liggen.

               ~Plak niet bij hele lage temperaturen

               ~Bij moeilijke ondergronden kun je de hechting verbeteren door met een haarfohn de sticker
                lichtjes  te verwarmen.

               ~Bij kleine tekst kun je deze makkelijker plakken door de drager gedeeltelijk te verwijderen.
                Dat gedeelte alvast plakken , de rest terugslaan en andere gedeelte drager verwijderen om
                verder te plakken.

 

Bij verwijderen van de sticker zal deze beschadigen en niet meer bruikbaar zijn. Ondergrond onder de sticker kan na verloop van tijd kleurverschil met de rest van de ondergrond geven.

Disclaimer
Evenzo kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele beschadigingen voor, tijdens en na het aanbrengen van de sticker. Ook beschadigingen die optreden bij het verwijderen van de sticker zijn voor eigen risico.